5 Ağustos 2012 Pazar

Halep’te çatışmalar şiddetlendi



HABER MERKEZİ -Suriye’nin ikinci büyük kenti Halep’te çatışmalar şiddetlenirken, Suriye ordusunun kente yönelik büyük çaplı harekat hazırlığı içinde olduğu bildirildi.
Askeri kaynaklar 20 binden fazla askerin kent çevresinde konuşlandırıldığını söylerken, muhalifler gelişecek ‘güçlü saldırı’ karşısında hazırlık yaptıklarını kaydetti.
Suriye ordusu Halep’te muhalif güçlerin bulunduğu bölgeleri havadan bombalarken, bazı semtlerde de yoğun çatışmalar yaşanıyor. Hava bombardımanı devam ederken, Suriye ordusu aşamalı olarak kent çevresi ve bazı iç bölgelerine güç kaydırdı. Yönetim güçleri kentin güney ve doğu bölgelerinde konuşlanmış muhalif güçlerini bu bölgelerden çıkarmaya çalışıyor. Bu bölgelere güç kaydıran muhalifler ise savunma alanlarını tutmaya çalışıyorlar.
AFP’ye konuşan Özgür Suriye Ordusu Halep komutanlarından Abdul Cabar Oqaida, Selahaddin bölgesinin çatışmaların başladığı 20 Temmuzdan bu yana en yoğun bombardımana tanık olduğunu söyledi.
Suriye resmi haber ajansına konuşan bir hükümet güvenlik yetkilisi, Halep’te mevcut yaşananın bir hazırlık olduğunu, esas muharebenin henüz başlamadığını söyledi.
Öte yandan, hükümet yetkilileri, muhalif güçlerinin başkent Şam’ın güney Tadamon mahallesinden de çıkarılarak kentin tümden hükümet güçlerinin kontrolünde olduğunu söyledi. Özgür Suriye Ordusu ise semtten taktik geri çekilme yaptıklarını belirterek, bundan böyle bölgede vur-kaç taktiği uygulayacaklarını ileri sürdü.
Bu arada, dün muhalif güçlerce başkent Şam’da kaçırıldığı belirtilen 50’ye aşkın İranlı hacıdan her hangi bir haber alınamıyor. Hükümet güçleri olayı netleştirmeye çalıştıklarını belirtmekle yetindi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder