5 Ağustos 2012 Pazar

Hakkari'de gerilla eylemi: En az 8 asker öldü

Hakkari’nin Merkez ve Çukurca ilçeleri kırsalında HPG gerillalarının Türk ordusuna karşı gerçekleştirdiği eylemlerde ilk açıklamalara göre 8 asker öldü ve 2 köy korucusu öldü, 6'sı ağır olmak üzere 15 asker de yaralandı. 
Alınan bilgilere HPG gerillaları bu gece geç saatlerde Çukurca’daki Geçimli ve Merkez ilçesine bağlı Geçimli karakoluna baskın düzenledi. Her iki bölgede de şiddetli çatışmaların yaşandığı haber verildi. 
Yerel kaynaklar merkez ilçeye bağlı Geçimli Karakolu ve çevresindeki savunma tepeleri HPG gerillalarının saldırısına uğradığını ifade etti.  Gerillaların köyün içine kadar girdiği ve bazı korucuları alıkoyduğu bildirilirken köye hakim tepelerde ise yoğun çatışmaların yaşandığı belirtiliyor.
Çatışmanın ardından Hakkari’de yoğun bir ambülans trafiği yaşandı. Olayda en az 8 askerin öldüğü, 6'sı ağır olmak üzere 15 askerin de yaralandığı bildirildi. 
Çukurca ilçesinde ise Karataş karakolu ve çevresindeki savunma tepelerine yönelik eylemde ise HPG gerillalarının ağır silahlar kullandığı haber veriliyor. Görgü tanıkları karakol yakınlarında çok sayıda patlama meydana geldiğini ve karakolun çatısından alevler yükseldiğini haber veriyor.
Çatışmada kullanılan izli mermiler nedeniyle karakol çevresindeki tepelerde yangınlar çıktığı da ifade ediliyor.
Konuyla ilgili olarak HPG kaynaklarından ise henüz bir açıklama yapılmadı. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder