5 Ağustos 2012 Pazar

Hakkari’de karakollara gerilla baskını


Hakkari’nin Merkez ilçesine bağlı Geçimli ve Çukurca ilçesine bağlı Karataş karakolu ve hakim savunma tepeleri HPG gerillaları tarafından dün gece basıldı. Düzenlenen eylemde Türk kaynakları 10 asker ve 2 korucunun öldüğünü, 26 kişinin de yaralandığını bildirdi. Konuyla ilgili olarak HPG henüz bir açıklama yayınlamadı.
Hakkari dün son dönemlerin en hareketli gecelerinden birini yaşadı. HPG gerillaları Merkez ilçeye bağlı Geçimli ve Çukurca ilçesi kırsalındaki Karataş karakoluna baskın düzenledi.
Alınan ilk bilgilere göre HPG gerillaları gece saat 23 sıralarında Geçimli köyü karakoluna baskın düzenledi. Ağır silahların da kullanıldığı baskında Türk kaynaklarının verdiği bilgilere göre 10 asker ve 2 korucu öldü. Olayda 6’sı sivil olmak üzere 26 kişi de yaralandı. Yaralı askerlerin bazılarının durumlarının ağır olduğu bildiriliyor.
Yüksekovahaber sitesi baskında 6 askerin de HPG gerillaları tarafından esir alındığı iddia edildi.  
Aynı saatlerde gerillalar Çukurca ilçesi kırsalında bulunan Karataş karakolu ve hakim tepelerdeki savunma birliklerine yönelik olarak bir baskın daha düzenledi. Çatışma sonucunda karakol alev alırken burada da ölen ve yaralanan askerler olduğu bildiriliyor.
Çukurca kırsalında baskının ardından şiddetli çatışmalar yaşandığı ve helikopterler ve savaş uçaklarının araziyi rastgele bombaladığı bildirildi.
Türk kaynakları dört karakola saldırı düzenlendiğini yazarken henüz Karataş ve Geçimli karakolları dışında hangi noktaların baskına uğradığı konusunda bir bilgi verilmedi.
Çatışmaların ardından Türk özel timlerinin Hakkari-Çukurca karayolunu trafiğe kapattığı da bildiriliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder