5 Ağustos 2012 Pazar

Selahattin Demirtaş: Bu ölümlerin hesabını Başbakan vermeli


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş Hakkari’de yaşanan çatışmalardan sonra yaptığı açıklamada ölümlerin hesabını Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vermesi gerektiğini söyledi.
Hakkari’de yaşanan çatışmaların ardından Nuce TV’ye yaptığı açıklamada savaşın artık çok farklı bir boyuta taşındığını belirten Demirtaş, 30 yıldan bu yana ilk defa 15 gündür kesintisiz bir şekilde bir bölgede savaşın yaşandığını söyledi. Ülkenin bir tarafında pembe tablolar çizilirken diğer tarafının Şam’dan Halep’ten farksız olduğunu kaydeden Demirtaş, bugünkü tabloda Başbakan ve sorunun savaşla çözülebileceğini düşünen herkesin payı olduğunu söyledi.
Genel seçimlerin ardından AKP’nin Kürt sorunu konusunda çalışan ekibinin kendisini dev aynasında görerek başlattıkları yeni konsepte değinen Demirtaş, bugün saplanılan bataklıta bunların payının olduğunu dile getirdi.
Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hakkari’de yaşanan ölümlerin hesabını vermesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, Türkiye halkından özür dilenmesi gerektiğini savundu.
Kürt sorununun çözümü konusunda hükümete çağrıda bulunan Demirtaş, son 30 yılda sorunun savaşla çözülemeyeceğini herkesin öğrendiğini ve 3 sene önce başlatılan müzakere sürecinin yenilenip Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve KCK’yle yeniden başlatılması gerektiğini ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder