29 Aralık 2012 Cumartesi

Strabourg’daki nöbeti bir grup genç devraldı


STRASBOURG - Avrupalıların Noel'den sonra yılbaşı hazırlıkları sürdürdükleri bugünlerde, Kürdistanlıların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için Avrupa Konseyi önünde 25 Haziran'dan beri başlattıkları süresiz nöbet eylemi devam ediyor.
Nöbet eylemini Stuttgart'ta yaşayan bir grup Kürdistanlı genç devraldı. Eylemciler adına açıklama yapan Rojbin Amed, "Burada bulunmamızın sebebi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması veya tutukluluk koşullarının düzeltilmesi değil, Önderliğimizin Özgürlüğüdür" dedi.
Amed'in açıklaması devamında Kürt gençlerinin direnişine dikkat çekerek şöyle dedi: "Bugün AKP eliyle sürdürülen kirli politikalarla, Kürtler kendi gerçekliği ve kimliğine aykırı hareket etmeye zorlanıyor. Ancak biz bir halk olmanın bilinciyle, kadın, genç, erkek ve yaşlı demeden onurlu bir direniş sergiledik. Bu direnişle varlığımızı yarınlara taşıma başarısını gösterdik. Bize, ne dağlarda, ne zindanlarda, ne köylerde  ne de metropollerde istedikleri gibi şekil verebildiler. Kürt gençleri olarak bu mücadelenin dinamik gücüyüz. Örgütlü gücümüz karşısında kirli çıkar ve politikalar tutmayacaktır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder