29 Aralık 2012 Cumartesi

İlham Ehmed: Konsey 2012'nin en önemli gelişmesiydi


QAMİŞLO- Batı Kürdistan’daki Yüksek Kürt Konseyi Üyesi İlham Ehmed'e göre Kürtler açısından 2012 yılının en önemli gelişmesi konseyin kurulmasıydı. 2012'de yaşanan gelişmeleri ANF'ye değerlendiren Ehmed "Her ne kadar bazı yerlerde şiddetli çatışmalar olsa da 2012 bizim için kazanım yılıydı. Konseyimizin kurulması Kürt tarihi açısında da tarihi bir adımdı" dedi.


Sadece 2012 açısında değil, aynı zamanda Kürtlerin genel tarihi açısından da bakıldığında Yüksek Kürt Konseyi'nin kurulmasının tarihi bir adım olduğunda herkesin hemfikir olacağını belirten Ehmed "Biz Suriye devriminin başladığı ilk günden bu yana bütün fırsatları iyi değerlendirdiğimiz rahatlılıkla söyleyebiliriz" diye konuştu.
2012 yılında Batı Kürdistan halkına yönelik yapılan saldırılara da dikkat çeken İlham Ehmed şu hususları dile getirdi:
"Şiddet olaylarına rağmen halkımızın zamanında gerekli tedbirleri aldığını ve stratejik adımları attığını düşünüyorum. Halkımız hiç bir tarafta yer almamış, meşru haklarını kendisi mücadele ederek elde etmeyi bilmiştir. Biz kendi rengimizle Suriye devrimine katıldık. Çünkü unutmayalım ki Kürt halkının direnişi Suriye'nin geleceğini belirleyecektir."
'KONSEYDEKİ BİRLİĞİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRDİK'
Yüksek Kürt Konseyi'nin kurulmasını bu tarihi süreçte tarihi bir adım olduğunu ifade eden Ehmed, Kürtlerin birliğinin hayati bir öneme sahip olduğunu söyledi. Son toplantılarında konseyin birleşenleri arasındaki farklı çalışma tarzından kaynaklanan sorunları masaya yatırdıklarını ve anlaşmasızlıkları giderdiklerini aktaran Ehmed devamla şöyle konuştu:
"Son toplantılarla konseydeki birliğimizi daha da güçlendirdik. Bu şekilde artık Kürt halkının temsilcisi olduğumuzu söyleyebiliriz. Ancak birlik olursak başta Türk devleti olmak üzere diğer güçlerin oyunlarını bozabiliriz. Bu oyun ve planların Kürt halkının kazanımlarına karşı olduğunu unutmamalıyız."
Roboski katliamının birinci yıldönümüne de dikkat çeken Yüksek Kürt Konseyi Üyesi İlham Ehmed, katliamı kınayarak, "Bu şüphesiz halkımıza karşı gerçekleştirilmiş ilk katliam değil. Bundan sonra mücadelemizi yükselterek yeni katliamları engelleyebiliriz" dedi. Ehmed, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Diyarbakır bağımsız milletvekili ve KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi için de ailesi ve Kürt halkına başsağlığı diledi. İlham Ehmed son olarak "Umut ediyorum 2013 tüm halkımız için özgürlük yılı olur" şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder