24 Şubat 2014 Pazartesi

Ukrayna devlet başkanı eski için tutuklama emri


KIEV

Dün görevden azledilen Ukrayna Devlet eski Başkanı Viktor Yanukoviç için bugün de tutuklama kararı çıkarıldı.

Ukrayna yeni İçişleri Bakanı Arsen Avakov’un devrik Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, için tutuklama kararı çıkardığı iddia edildi.

BBC’nin muhalefete ait bir facebook sayfasına dayandırdığı haberinde İçişleri Bakanlığı’nın Yanukoviç hakkında "barışçıl gösteriler düzenleyen vatandaşlara yönelik toplu cinayet” suçlamasıyla tutuklama kararı çıkarıldığını bildirdi.

Rusya ise Yanokoviç’in görevden alınmasını kınadıktan sonra Ukrayna büyükelçisini geri çekti. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’da kötüye giden durumu kapsamlı bir şekilde değerlendirmek için Rusya’nın Ukrayna Büyükelçisi’ni istişareler için Moskova’ya çağırdığını açıkladı.

ABD’DEN RUSYA’YA AÇIK UYARILAR

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice ise dün katıldığı bir televizyon programında Rusya’ya açık uyarılarda bulundu.

Rice; "Ukrayna'ya müdahale ederseniz büyük hata yaparsınız" dedi.

Rice, “Rusya’nın askeri birliklerini Ukrayna’ya göndermesi çok ciddi bir hata olur” dedi.

“Ukrayna’nın parçalanması ne Ukrayna’nın, ne Rusya’nın, ne Avrupa’nın, ne de ABD’nin çıkarına” diyen Rice, Yanukoviç’in Kiev’den ayrılmasının spontane olmadığını, önceden planlanmış bir gelişme olduğunu da söyledi. Rice, “Bugün artık ülkenin yönetimi onun elinde değil” dedi.


AB Dış Politika sorumlusu Catherine Ashton’ın siyasi kriz ve ekonomik durumu tartışmak için bugün Kiev’e gelmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder