24 Şubat 2014 Pazartesi

Çermik ve Çüngüşlüler’den BDP’li adaylarla dayanışma gecesi


Almanya'nın Giessen kentinde bir araya gelen yüzlerce Çermik ve Çüngüşlü, yerel seçimlerde BDP'ye tam destek verdi. Geceye katılan BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, "Seçim sonuçları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın başlattığı görüşmelerinin bir göstergesi olacak" dedi.
Giessen Mezopotamya Kültür Merkezi tarafından organize edilen ve Bergstr'de bulunan Burger Haus'ta gerçekleştirilen geceye 500 Kürdistanlı katıldı. Milletvekili Pervin Buldan ve Çermik Belediye Eşbaşkan Adayı Cemal Aydın'ın katıldığı gecede, Çermik Belediye Eşbaşkan adayı Zuhal Odabaşı ile Çüngüş Belediye Eşbaşkan adayı Niyazi Yiğit telefon bağlantısıyla katılımcılara seslendi.

‘ÖZ YÖNETİME KAVUŞMALI’

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan gecenin açılış konuşmasını Giessen Halk Meclisi adına Emin Deniz yaptı. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların ve özellikle Çermiklilerin duyarlı olmasını isteyen Deniz, “31 Mart’tan sonra Kürdistan’ın tarihi değişecektir. Bu konuda herkes elinden gelen her çalışmayı mutlaka yapmalıdır” dedi.
Daha sonra söz alan Çermik Belediyesi Eşbaşkan adayı Cemal Aydın, bugüne kadar Çermik’te belediye başkanlığı yapmış olanların kendi çıkar ve menfaatlerini düşündüğünü belirterek, "30 Mart'ta buna artık 'dur' diyeceğiz. Çermik artık kendi öz yönetimine kavuşmalı. Siz Avrupa'daki halkımız da seçimler öncesinde gelip topraklarınızda çalışmalar yürütmelisiniz" diye konuştu.

21. yüzyılda olunmasına rağmen, Çermik ve köylerinde hala su sorunu yaşadıklarını, 30 yıldır iktidara belediye başkanı olanların bir gün olsun Çermiklilerin bu sorunlarına çözüm bulmadığını kaydetti. Çermik’in her yerinde kaplıcaların olduğunu da hatırlatan Aydın, “Bu kaplıcalar 35 sene önce nasılsa şimdi de öyledir. Bu kaplıcaları dünya turizmine kapıları açacak niteliktedir. Ama kendi hallerine terkedilmişler. Çermik halkı, bu seçimlerde kendi çıkarlarını düşünenlere bir ders verecektir” diyerek konuşmasını sürdürdü.

‘ÖCALAN’IN SELAMINI GETİRDİM’

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise, "Kürt Halk Önderi'nden size kucak dolusu selam getirdim" demesi, salonda “Biji Serok Apo” sloganı ile karşılık buldu.

Buldan, Çermik ve Çüngüş belediyelerinin AKP'nin elinde olduğunu belirterek Avrupa'daki Kürdistanlılara, "Çermûg ve Çunguş yıllardır hak etmediği yerdedir. Her Kürdistanlı bu haksızlığa dur demek için 30 Mart'taki seçimlerde aktif şekilde seçim çalışması yapmalı" dedi.

Bir yıldan bu yana yürütülen barış sürecinde halen bir adım atılmadığını da vurgulayan Buldan şunları söyledi: “AKP’nin yıllardır Kürt halkına uygulamış olduğu zulmü iki katına çıkarmış olmasına rağmen, Kürt Halk Önderi, barış sürecinin devam etmesi için elinden gelen her şeyi yapmaktadır. Bir senedir başlatılan bu süreç, birçok güç tarafından sobote edilmeye çalışıldı. Süreç başladığı zaman komplocu güçler Paris’te üç Kürt kadın siyasetçisini katlettiler. Gever’de 3 yurtseverimiz bu güçler tarafından katledildi. Yine 15 Şubat komplosu yaklaştığında, bu güçler tarafından montajlanmış kaset görüntüleri ortaya attılar. Bu güçlerin tek amacı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı itibarsızlaştırmaktı. Ama bu halk, bu güçlere karşı en büyük cevabı 15 Şubat komplosunu protesto etmek için alanlara çıkarak verdi. Şunu herkes bilmelidir. Bu halk, kendi önderliğine ve şehitlerine bağlıdır.”

Buldan seçim sonuçlarının çok önemli olduğunun da altını çizdi. "Bu seçimler 15 yıldır İmralı'da bir hücrede olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu barış sürecinde bir gösterge olacaktır" diyen Buldan’ın ardından seçim çalışmalarının yoğunluğundan dolayı geceye gelemeyen Çermik Belediye Eşbaşkan Adayı Zuhal Odabaşı ile Çüngüş Belediyesi Eşbaşkanı Niyazi Yiğit, telefon bağlantısı ile katılımcılara seslendi.

Her iki aday da, ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. Diasporadaki Kürdistanlılara "Ailelerinizi arayarak oyların BDP'ye verilmesini sağlayın. Seçim bölgesine giderek çalışmalarda yer alın" çağrısı yaptı.


Konuşmalardan sonra sanatçılar Emin Aktas, Halil Marangoz, Medya Deniz, Bülent Turan, Bang, Dimli Amed, Kadir Ekinci, Hozan Seyfo ve Nursel, Muzafer Yiğit sahne aldı. Gece halaylarla sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder