24 Şubat 2014 Pazartesi

4 YPG savaşçısı için Qamişlo ve Tirbespiyê’de kitlesel tören


TIRBESPIYÊ - ANF

Batı Kürdistan’da binlerce kişi operasyonlarda yaşamlarını yitiren 3 YPG savaşçısını son yolculuğuna uğurladı.

YPG’nin 22 Şubat’ta Til Berek bölgesinde düzenlediği operasyonlarda yaşamını yitiren Hesan Mihemed ve 27 Temmuz 2013’da Tirbespiyê yakınlarındaki Mezlûmê köyündeki operasyonlarda yaşamını yitiren Berzan Neemo, Lewend Xelef ile Hikmet Yûsif için, Qamişlo ve Tirbespiyê’de düzenlenen törenlere binlerce kişi katıldı.

Halk sabah saatlerinde cenazeleri almak için Qamişlo’daki Enteriyê Cami önünde bir araya geldi. Burada ulusal renklere sarılan tabutları omuzlarına alan kitle, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde bir süre yürüdü.

Cenazeler daha sonra büyük bir konvoy eşliğinde Tirbespiyê’ye doğru yola çıkarıldı. Cenazeler Tirbespiyê’de binlerce kişi tarafından karşılandı. Alilerin burada cenazelere sarılması duygusal anların yaşanmasına yol açtı. Cenazeler törene Tirbespiyê’den yeni katılımlarla Dugirê köyündeki Şehîd Ebdilhemîd Mezarlığı’na götürüldü.

YPG savaşçıları için Şehîd Ebdilhemîd mezarlığında bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan YPG komutanlarından Şervan Çiya, çatışmalarda yaşamlarını yitirenlerin anasına bağlı kalarak halkı ve topraklarını savunacaklarını söyledi.

Törende ayrıca Şehit Aile Kurumu, Tirbespiyê Halk Meclisi, Yekîtiya Star adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda YPG’nin bölgede yaşayan halkları kahramanca savunduğu belirtildi. Yaşamını yitirenlerin anısına bağlılık sözü verildi. Törende yaşamını yitiren YPG savaşçılarının aileleri de birer konuşma yaptı.

Cenazeler konuşmalardan sonra sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

27 Temmuz 2013’da Tirbespiyê yakınlarında bulunani Mezlûmê köyündeki operasyonlarda yaşamını yitiren Berzan Neemo, Lewend Xelef ve Hikmet Yûsif’un cenazelerinin kimlik tespiti için bugüne kadar bekletildiği belirtiliyor.

Toprağa verilen YPG savaşçılarının kimlik bilgileri ise şöyle:

1972 Tirbespiyê doğumlu Berzan Neemo evli ve 2 çocuk babası.

1972 Tirbespiyê doğumlu Hikmet Tacedîn Yûsif evli 6 çocuk babası

1980 Tirbespiyê doğumlu Lewend Xelef evli 2 çocuk babası

1985 Tirbespiyê doğumlu Hesan (soyadı öğrenilemedi).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder